Jupille & vakantiepark La Boverie

Zo'n tien jaar geleden zat ik wat zenuwachtig in de wachtkamer van mijn tandarts. Aangezien ze wat vertraging had, en er in die tijd nog geen sprake was van de smartphone, greep ik naar de beschikbare lectuur. Tussen de lectuur trok een plastic mapje, met erin een in zwart-wit afgedrukt blad, meteen mijn aandacht.
"Chalet te huur in de Ardennen". Dit stond bovenaan het blad te lezen. Toevallig was ik net op zoek naar een locatie voor een weekendje weg, samen met mijn kersverse vriendin.
Ik sloeg het nummer op in de contactenlijst van mijn Nokia gsm, en enkele dagen later belde ik de eigenaars op van de chalet. Zo belandden wij voor de eerste keer in vakantiepark 'La Boverie' in Jupille, waar onze liefde voor de Ardennen ontstond.

Jupille & La Boverie (Google Earth)
Jupille is een klein, maar uitermate bruisend gehucht in de provincie Luxemburg. Verwar het niet met de gemeente Jupille nabij Luik, vooral wanneer u de routeplanning uit handen geeft aan uw gps :)! Jupille is een gehucht
in de gemeente Hodister, wat op zijn beurt opnieuw een deelgemeente is van Rendeux. Andere deelgemeentes van Rendeux zijn Rendeux zelf, Marcourt en Beffe. In alle deelgemeentes samen, zijn er naast Jupille nog 13 andere gehuchten. Kan u nog volgen?

Velen zullen Jupille reeds kennen vanwege Wild Trails. Deze firma, met maatschappelijke zetel in Kortrijk, is gespecialiseerd in het organiseren van seminaries, teambuildings, evenementen en trainingen. Sinds jaar en dag schakelen zowel bijna alle grote voetbalploegen uit onze Jupiler Pro League, als de grootste bedrijven uit ons land, Wild Trails in voor hun teambuildings en events. U kan hier eveneens met zijn tweetjes een kayak huren, alsook met de familie in één van de vele gîtes verblijven.

Het vakantiepark zelf bevindt zich op een helling, met beneden de receptie. In het park staan zo'n 300 chalets die elk plaats bieden aan zo'n 4 à 5 personen. De chalets staan telkens per twee of drie naast elkaar. Elke chalet heeft aan de buitenzijde dezelfde stijl, maar binnenin zijn ze allen verschillend. De meesten hebben een privé eigenaar, die zijn of haar chalet naar eigen smaak en stijl heeft ingericht.
Het park dateert van de jaren 70, maar de meeste chalets hebben ondertussen reeds een opknapbeurt ondergaan. De geschikte chalet
Panorama bovenaan het park
vinden voor uw vakantie vergt wat research of eerdere ervaring in het park. Mensen hebben immers allen een bepaalde voorkeur: een vergezicht, parking dichtbij, speelplein dichtbij, houtkachel, Tv,...
Op het internet en Facebook zijn verscheidene chalets te vinden, meestal met foto's en een gedetailleerde omschrijving van de beschikbare faciliteiten.

Wij vertoeven reeds tien jaar lang, verschillende malen per jaar, in dezelfde chalet. Deze heeft alle faciliteiten naar onze wensen, nl. veel privacy wegens helemaal bovenaan het park, dichtbij de parking, Tv, typisch Ardense inrichting en snel opgewarmd in de winter. Wie meer info wil over deze chalet kan ons een privé-bericht sturen via onze Facebookpagina.
Op de weides bovenaan het park lopen 's nachts reeën, everzwijnen, dassen en vossen. Bij valavond kan u, wanneer u stil bent, hier wel eens iets spotten.

Reeën bovenaan het park
Het park heeft twee restaurants, verschillende speelpleintjes, een ligweide en is de uitvalsbasis voor enkele fantastische wandelingen. Bovenaan het park starten een tiental, door het park uitgestippelde, wandelingen. De afstanden variëren van 5 tot 25 km. Een wandeling met vergezichten of kilometers door het bos, er is voor elk wat wils. Een brochure met de uitgestippelde wandelingen is verkrijgbaar beneden aan de receptie, maar is ook reeds in de meeste chalets aanwezig.
Een absolute aanrader is de donkerblauwe wandeling 'St Thibaut'. Deze 12 km lange wandeling stuurt u in Marcourt de steile helling op richting de kapel van St Thibaut. Deze kapel is vanuit bijna elke chalet te zien in de verte, middenin de bossen. De kapel was eveneens het decor voor ons huwelijk in 2014.

De kabel van Saint Thibaut in de winter
Toen we de kapel in 2009 voor de eerste keer bezochten wisten we het meteen: dit wordt de locatie voor ons huwelijk. En zo gezegd, zo gedaan... In juni 2014 trokken we met zo'n 13 familieleden, 6 vrienden, en een Avelgemse priester, een weekend richting Ardennen voor ons huwelijk op één van de mooiste locaties in ons land.

Jupille is eveneens een ideale uitvalsbasis voor wie enkele bekende toeristische trekpleisters van de Ardennen wil bezoeken. Vanuit het park rijdt u met de wagen 10 minuten tot La Roche, 25 minuten tot Durbuy, Houffalize, Marche-en-Famenne of Saint Hubert en zo'n 30 minuten tot Rochefort. Wat er in deze bekende steden/gemeentes allemaal te beleven valt, vertellen we u in toekomstige blogs.
Ook voor de jongsten valt er in de streek heel wat te beleven: Riveo in Hotton, Parc Clorophylle in Dochamps, het labyrinth van Barvaux en het wildpark in La Roche zijn maar enkele van de vele attracties in de buurt.

Nog even meegeven dat het in het park tijdens de schoolvakanties en weekends vrij druk kan zijn. Voor wie toch liever de rust opzoekt, reserveert best een chalet tijdens de week, buiten de schoolvakanties.

Alvast veel plezier in Jupille en omgeving!

Tom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Transardense Route

Inleiding Het begon allemaal in 2011… Lien en ik gingen intussen reeds een tweetal jaar, meermaals naar de Ardennen. Samen z...